Om Lina Skerdén

Jag som driver den här bloggen och det här projektet heter Lina Skerdén, jag är född i Umeå en snöig majdag 1985, men bor numera i Linköping.
Jag är uttalad feminist, och har ofta svurit över att mina ord inte räcker till för att beskriva mina tankar och åsikter, men trots att jag alltid varit konstintresserad var det först under vintern 2012 jag förstod att jag kan använda mitt konstnärliga intresse för att faktiskt påverka. Feminism och idealfrågor är något jag brinner för, och jag vill se en värld där kön, läggning, hudfärg och religion inte spelar någon roll. Men jag kan inte göra allt, så jag börjar där jag själv har erfarenhet - med kampen för jämställdhet mellan kvinnor och män (och dom som inte vill eller kan identifiera sig som varken det ena eller andra).

Nu senast har jag studerat på Slöjd, Hantverk och Formgivningsprogrammet på Linköpings Universitet, men jag har tidigare läst Bild och Form på Lunnevads Folkhögskola, och även gått två år på Estetiska Programmet med inriktning Bild och Form på Anders Ljungsteds Gymnasium.

Foto: Karl Magnus Ericson.